מהי שיטת כוונה
- מרים השאש
- Feb 16, 2017
- 1 min read
שיטת כוונה היא סדרה של כלים מקצועיים בשיחה, המבוססים על מקורות היהדות ברמה התיאורטית והמעשית. המקורות היהודיים עשירים מאד בתשובה לשאלה מהו אדם וכיצד מניעים אותו. החלק השני בשיטה הוא הפיכת אותם רעיונות לפרקטיקה מקצועית מדויקת ובהירה.
העקרון הראשון שעליו עומדת שיטת כוונה הוא לדון לכף זכות. "דַּע כִּי צָרִיךְ לָדוּן אֶת כָּל אָדָם לְכַף זְכוּת... וְעַל יְדֵי זֶה שֶׁמּוֹצֵא בּוֹ מְעַט טוֹב, וְדָן אוֹתוֹ לְכַף זְכוּת, עַל יְדֵי זֶה מַעֲלֶה אוֹתוֹ בֶּאֱמֶת לְכַף זְכוּת (ליקוטי מוהר"ן רפ"ב).
היכולת של המכוון לדון לכף זכות את המתכוון, לאהוב ולהעריך אותו כאדם, מאפשרת למתכוון לדון את עצמו לכף זכות, לסמוך על עצמו ולהאמין בעצמו, בכישרונותיו ובחייו.
העיקרון השני הוא שהאדם כמי שנברא בצלם אלוקים יכול ליצור כרצונו את חייו: "וּלְפִי צִדְקוֹ שֶׁל אָדָם הוּא מִתְּדַמֶה לְיוֹצְרוֹ, יוֹצֵר כָל בְּאוֹמֶר. וְאֵין אָדָם בָּעוֹלָם שֶׁלֹא יִהִיֶה בֹּו קוֹרְטוֹב שֶׁל צִדְקוּת, וְהַמִיעוּט הַכַּמוּתִּי הַזֶה הוּא הַיְסוֹד הָאֵיכוּתִּי שֶׁלוֹ, שׁהוּא פּוֹעֵל בִּרְצוֹנוֹ עַל כָּל הַיְקוּם, וְהוּא גוֹזֵר וּמְקַיֵים וּמִמֶנוּ יִצְמַח הַכֹּל..." (הרב קוק אורות הקודש ג' ל"ב).
העיקרון השלישי הוא מיקוד בהתפתחות האישית ולא בפעולות כשלעצמן, כי ההישגים של היום הם התוצאה של האישיות שלנו אתמול, והישגי המחר תלויים בהתפתחות האישית שלנו היום.
העיקרון הרביעי הוא ששינוי אמיתי ובר קיימא מתרחש מבפנים. לכן המכוון ככלל אינו נותן עצות, או הדרכות, אלא יוצר שיחה שמאפשרת למתכוון להתבונן מחדש על דברים, לראות זוויות חדשות, לקבל החלטות, והמתכוון עצמו יוצר את כל התשובות ההחלטות והפעולות בתהליך האישי.
Recent Posts
See Allאם הגעת לאתר שלי את כנראה אישה שחשוב לה להיות מרוצה ושמחה בחיים שלה, וגם חשוב לך להתקדם ולהגשים את שאיפותיך ורצונותיך. אני מעריכה אותך...